2017-01-12

Elindult! Mini – könyvklub 6.




Éljen, éljen! Most nem a blog indításának örülök, hanem a Mini – könyvklubnak. Kicsit megkésve, de végre elkészült ez a bejegyzés is. Szóval január 1-jén elindult a 6. Mini-Könyvklub, ami Vegazus irányítása alatt indult immáron 6. alkalommal. Hogy pontosan mi is ez, itt olvashattok róla. Térjünk is a lényegre.

Idén 13 indulóval kezdünk, azonban, jelentkezni még mindig lehet, egészen január 31-ig, mégpedig itt. A szavazás azonban lezárult és a könyvek listája fix. Ezek a könyvek, amiket megszavazott a 13 résztvevő. Hozzáteszem, hogy én is ezekre szavaztam, szóval külön örülök az eredménynek.
Január:

Fülszöveg:
Louisa Clark elégedett az életével: szereti a csendes kisvárost, ahol születése óta, immár huszonhat éve él, a munkáját a városka egyik kávézójában. Szereti a családját, a mindig hangos, zsúfolt házat, ahol apjával, anyjával, az Alzheimer-kóros nagyapával, a család eszének tartott nővérével és annak ötéves kisfiával él. És talán még Patricket is, a barátját, akivel már hét éve vannak együtt. Egy napon azonban Lou szépen berendezett kis világában minden a feje tetejére áll: a kávézó váratlanul bezár, és Lou, hogy anyagilag továbbra is támogathassa a családját, egy harmincöt éves férfi gondozója lesz, aki – miután egy motorbalesetben teljesen lebénult – depressziósan és mogorván egy kerekes székben tölti napjait…
Will Traynor gyűlöli az életét: hogy is ne gyűlölné, amikor egyetlen nap alatt mindent elveszített? A menő állása Londonban, az álomszép barátnője, a barátai, az egzotikus nyaralások – mindez már a múlté. A jelen pedig nem is lehetne rosszabb: nem elég, hogy önállóságától és méltóságától megfosztva vissza kellett térnie a szülővárosába, ebbe az álmos és unalmas városkába, a szülei birtokára, most még egy új gondozót is felvettek mellé, anélkül hogy kikérték volna a véleményét. Az új lány elviselhetetlenül cserfes, idegesítően optimista és borzalmasan felszínes…
Lou-nál és Willnél különbözőbb két embert keresve se találhatnánk. Vajon képesek lesznek-e elviselni egymást, és -pusztán a másik kedvéért- újraértékelni mindazt, amit eddig gondoltak a világról?

„Igazán gyönyörű könyv. Nevettünk, mosolyogtunk és sírtunk, mint a kisgyerekek – egyszerűen muszáj elolvasni!” (Closer)

„Varázslatos és szívszorító. Olvasás közben vízálló szempillaspirál használata ajánlott.” (Marie Clarie)

Elöljáróban a könyvről:
Még nem olvastam, még a fülszövegét sem, sőt azt sem tudom, hogy miről szól, tehát meglepi lesz a könyv. Ez annak az oka, hogy a csapból is ez könyv folyt és én emiatt teljesen elzárkóztam előle. Ugyanis mindig félek az olyan felhypolt könyvektől, mint ez, mert sokszor csalódtam már bennük. Most viszont a sors azt szeretné, ha mégis közöm lenne a könyvhöz, így közelebbről is megismerkedem a történettel. Majd meglátjuk, mi sül ki belőle. Remélem nem csalódás.
 ***
Február:

Zakály Viktória:
Szívritmuszavar
Fülszöveg:
Vigyázat! Cselekményleírást tartalmaz.
Csönge. Egy hely, mely mindent megváltoztat.
Egy hely, melyet soha nem feledsz.
Egy vágy, mely örökre a szívedben marad.

A lány nem hisz a véletlenben, csak a sorsban, a fiú nem hisz a szerelemben, csak a kötelességben. Évek óta ismerősök, látták egymást egyetemi előadótermekben és folyosókon. Mindketten érezték, hogy ez a kapcsolat több lehetne, de soha nem lépték át a határt, nem közelítettek egymáshoz, az érzés beleveszett a szürke hétköznapokba.
Csönge azonban mindent megváltoztat. Öt nap, mely felforgatja a világukat, és lángoló, fájó szerelemre gyújtja a lányt. Bármit megtenne a fiúért, felrúgná a saját életét érte.
De mit érez a fiú? Fel lehet adni mindent a szerelemért? Van-e kiút a múltból, és a jelen láncaitól? Vagy minden út egy padláshoz és egy komor kötélhez vezet?
A sóvár vágyakozásról és egy gyönyörű, felkavaró szerelemről szól ez a regény, mely igaz történeten alapul.
Csönge – a szerelem szava.

Elöljáróban a könyvről:
A könyvtárban nagyon sokszor kerülgettem már, de aztán mindig találtam valami jobbat, így visszatettem a polcra. Mikor pedig megtudtam, hogy erre is lehet szavazni, persze, hogy ment is rá a szavazat. Külön örülök annak az újításnak egyébként, hogy egy magyart mindenképp elolvasunk a fordulóban. Szóval várom, hogy február legyen és neki is lássak.
***
 Március:

Fülszöveg:
Parker Santé ajkát már öt éve egyetlen szó sem hagyta el. Miközben osztálytársai fényes jövőjüket tervezgetik, ő csak sodródik, szállodákban bámészkodva üti el az idejét, a vendégeket figyeli. Amikor azonban megismerkedik Zelda Tothtal, egy ezüsthajú lánnyal, aki állítása szerint jóval idősebb, mint amennyinek kinéz, a fiú ráébred arra, hogy talán mégis van a világban néhány dolog, amiért érdemes élni.

Elöljáróban a könyvről:
Egészen a könyvklubig nem is volt látókörömben ez a könyv, viszont nagyon örülök, hogy ez által megismerhetem. Szóval, ez egy elég új megjelenésű könyv, de mire márciusig érünk, úgyis lesz róla egy-két vélemény. Igazából ennek a borítója nagyon megtetszett. Ja, és ennek kivételesen a fülszövegét is elolvastam! Hurrá, fejlődőképes vagyok.
 ***
Április:
Szabadon választott.
Még nem tudom, hogy mit fogok olvasni, valószínűbbnek tartok egy olyan könyvet, aminek romantikus címkéje van, minthogy chick lit. De elég valószínű, hogy egy olyan könyvet fogok elolvasni, ami ez egyik nagyobb éves kihívásomhoz jól jön. Így kettőt egy csapásra el tudok majd intézni.

***

Remélem, a könyvek után még egy páran kedvet kaptok a csatlakozáshoz! Ne feledjétek, még van idő beszállni a mókába egészen január 31-ig, viszont ez a határidő a közös januári olvasásnak is.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése