2017-10-20

Végre itt van az ősz! Book tag


Hahó Olvasók!
Gyönyörű őszi idő van, ilyenkor szeretem ezt az évszakot. Ennek örömére egy book taggel készültem mára, amire mrsp, az Egy könyvfüggő vallomásai bloggerinája hívott ki. Az ő válaszait ITT megtekinthetitek.


Ősszel a levegő friss és üde
Egy könyv érdekes, friss világban játszódó könyv
Értékelésem
Cecelia Ahern: Talált tárgyak országa. Szerintem nagyon érdekes, hogy az írónő egy olyan párhuzamos világot teremtett, amiben az emberek eltűnt dolgai léteznek, De nem csak a tárgyak, hanem személyek is fellelhetőek. Ők pedig kis kommunákban csoportosulva élnek ebben a világban.

A természet gyönyörű... de egyúttal haldoklik is
Egy könyv, ami gyönyörűen van megírva, de egy nagyon nehéz témát dolgoz fel, például betegség, gyász
Értékelésem
Több ilyen könyvet is tudnék ide hozni. Most viszont egy magyar szerzőt emelnék ki ezzel is felhívva a figyelmet arra, hogy mi magyarok is tudunk színvonalas, lelkileg megterhelő könyvet írni. Ez a könyv pedig nem más, mint Hajdú-Antal Zsuzsanna: Léggömbök.

Az ősz egyet jelent az iskolakezdés
Egy non fiction könyv, amiből valami újat tanultál
Értékelésem
Töredelmesen be kell vallanom, hogy vajmi kevés non-fiction könyvet olvasok, így nehéz választani olyan könyvet, amit ide tudok ajánlani. Végül emellett állapodtam meg: Antoine Leiris: Csak azért sem gyűlöllek titeket. Hogy mit tanultam belőle? Az erőszak nem mindig szül erőszakot.

Hogy ne fázzunk annyira, legyünk a szeretteink közelében
Egy könyvbéli család/háztartás/baráti társaság, aminek szívesen lennél a tagja
Vivien Holloway: Winie történetek. Gondolkodás nélkül a Langton család jutott eszembe. Annak ellenére, hogy egy elég züllőt világban játszódik, a Langton család kitart egymás mellett és mindig megvédik a családtagokat. Komolyan mondom, hogy irigyelem őket.

Mindenütt hegyekben állnak a színpompás falevelek
Mutass egy képet egy őszies színekben játszó "könyvhegyről"!
Egyre hamarabb sötétedik
Egy sötét, félelmetes történet
Több ilyet is tudnék mondani, nemrég össze is szedtem őket a múlt heti Top5Wednesday bejegyzésben. ITT meg is nézhetitek.

Egyre hidegebb van
Egy rövid, szívmelengető olvasmány, ami felvidít egy hideg, esős napon
Antoine de Saint-Exupéry: A kis herceg. Bizonyra nem kell bemutatnom, hogy miért pont erre esett a választásom, hisz kevés olyan ember van, aki nem ismeri a történetet.


Az ősz minden évben újra eljön
Egy könyv, amit szívesen újraolvasnál
Értékelésem
Eddig három könyvet olvastam újra, de ettől sokkal több van, amit bizonyára újra fogok olvasni. Sajnos csak egyet emelhetek ki, ezért Julia Lewis Thomson: Többek szerint könyvét választom.



Az ősz tökéletes arra, hogy bekuckózzunk valahova és olvassunk
A kedvenc kellékeid egy kényelmes, kuckózós olvasáshoz
Takaró és ennyi. Szerencsére elég egy takaró és a földön is tökéletesen el tudok helyezkedni, hogy kényelmes legyen. A lényeg, hogy a lábam be legyen takarva.

Kinek küldöd tovább ezt a taget?
♥ Niki (Könyvesem)
♥ Niitaa (Nittaabell világa)
♥ crissy (Ki tudod olvasni?)
Bízom benne, hogy elfogadjátok a kihívást. Akinek pedig megtetszik viheti nyugodtan, mert egy nagyon jópofa kis tag. Ide kommentben is írhatjátok a válaszokat ha szeretnétek.


A képek a moly.hu oldalról, az Instagram oldalamról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése