2018-01-24

Top5Wednesday: Kibeszélendő könyvek


Sziasztok!
Szerda lévén újra itt van a Top5Wednesday. A Top5Szerdára Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.
A mai téma is elég negatív, úgy néz ki ez a január már csak ilyen. Ebben a bejegyzésben olyan könyvek kerülnek terítékre, amiket nem igazán kedveltem, vagy elment egynek, de szeretek róluk beszélni. Kapásból kettő ilyen jutott eszembe, de jobban körbenézve az olvasmányaim között akadt azért 5 ilyen.

Értékelésem
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek
Köztudottan nem szeretem ezt a regényt a vége miatt. Azonban szeretek róla beszélni, hiszen mindenki másért szereti, vagy nem szereti. Szerintem ez egy eléggé megosztó könyv, így mindig lehet ellene és mellette újabb és újabb érveket felmutatni.



Kerstin Gier: Rubinvörös
A másik nagyon nem szeretett könyvem, ami szintén hagy maga után némi kivetnivalót. A történet jó lenne, ha a karakterek ne lennének annyira iszonyatosan irritálóak! Ennek ellenére szeretek beszélgetni róla, hátha a végén valaki meggyőz róla, hogy ez igenis egy jó könyv.


Értékelésem
Markus Zusak: A könyvtolvaj
Ez a könyv semleges, de mégsem lehet elmenni mellett úgy, hogy ne hagyjon az olvasóban nyomot. Újra és újra visszatérek hozzá a gondolataimban és nem csak fejben, hanem, mint beszédtéma is.



Veronica Roth: A hűséges
Végig ennyit kérdeztem magamtól, no meg persze az írónőtől képzeletben, hogy: MIÉRT!? Annyi mindent jó lett volna megkérdezni tőle, hogy miért siklott ki ennyire egy nagyon is remekül induló sorozat, miért nem lehetett elhanyagolni benne a romantikát, hiszen anélkül is remekül helytállt volna a történet, és még ehhez hasonló kérdések cikáztak végig a fejemben. Nos, mivel ezeket csupán képzeletemben tettem fel, sosem kaptam rá választ, így valóban jó lenne erről beszélni.

Értékelésem
Bogár Erika: Tullia meséi – Őrző
Sok jó ötlet volt a könyvben, de kár, hogy nem volt semmi annyira kidolgozva, mint ahogy szerettem volna. Értem én, hogy első része egy sorozatnak, de még így is rengeteg kérdés maradt bennem olvasás után. Annak ellenére, hogy magyar írónő írta, sajnos nem tudtam vele megbeszélni ezeket, bár azóta is örülnék neki, ha választ kaphatnék néhány kérdésemre.

Ennyi lett volna mára a Top5 listám. Számotokra is vannak olyan könyvek, amik után egy hatalmas kérdőjel maradt bennetek olvasás után?

A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése