2018-02-07

Alternatív Top5Wednesday: Legmenőbbek



Sziasztok!
Február első témájának sajnos nem tudok eleget tenni, mert nem nagyon olvastam még hozzá megfelelő mennyiségű LMBTQ regényeket. Hivatalosan ugyanis a téma a kedvenc férfi meleg/biszexuális/transz nemű/stb párokat kellene bemutatni. De, hogy ne maradjon el a rovat, ezért egy korábbi témát fogok hozni Nektek. Szétnéztem a topikok között, hátha találok valami cuki romantikus témát. Aztán arra jutottam, hogy így is az egész blogos világ csöpögni fog a Valentin-naptól, úgyhogy fel is adtam ezt a törekvésemet. Ezért a mai bejegyzésben a legnagyobb badass karaktereket szedtem össze.

A Top5Szerdára egyébként Rétánál bukkantam rá. Ez egy hetente jelentkező rovat, amiben egy GoodReads-es csoportban megtalálható témákban fogok bemutatni könyveket. A csoportot meg is tudjátok nézni ITT, és ha kedvetek támad, akár csatlakozhattok is. Egyre több magyar résztvevője is van ennek a Top5Szerda rovatnak, amit a Molyon egy zónában megtaláltok. ITT megnézhetitek, hogy miket szedtek össze a mieink.

Pippa Kenn
Már többször említettem, hogy ő volt ez első női karakter, akire azt mondtam, hogy ez igen, ilyen egy igazi badass csaj, aki nem rémül meg holmi kis béna zombiktól, hanem fogja a tegezét és íját, majd jól leszámol velük. Kell ennél menőbb dolog?

Theseus Cassio Lowood (Cas)
„A 17 éves Cas Lowood szokatlan hivatást választ: halottakat öl.” Áll a fülszövegben, én pedig nem csak igazolni tudom. Most komolyan, melyik 17 éves mer szembenézni olyan szellemekkel, akik bármelyik pillanatban az emberre támadhat és kinyiffanthatja? Cas pedig ezt élvezi, mert csupán egyetlen dolog lebeg a szeme előtt: az összes vér-és bosszúszomjas szellemmel végezni.

Kate Daniels
Félelmet nem ismerve veti magát bele az atlantai éjszakákba, hogy különféle veszélyesebbnél veszélyesebb lényekkel találkozgasson vagy likvidálja őket. Kate egy zsoldos, aki a pénz miatt nap, mint nap vásárra viszi a bőrét, és egy igazi kemény csajnak kell maradni abban a zord világban. Imádom a vagánysága miatt, hogy az alakváltó urával is képes kekeckedni, közben pedig szuperül érzi magát.

Emily
Nem csupán a különcsége miatt imádom, hanem a zsenialitása miatt is. 13 évesen egy zseni, aki képes a legfurcsább dolgokat feltalálni a maga szórakoztatására. Szívesen lennék a helyébe és élném át a kalandokat, amikbe saját maga miatt keveredik bele.

Nem kívánatos kamaszok
Ebben a zord és beteg világban az összes olyan karakter, aki csupán egy mondat erejéig felbukkan, és még él a nem kívánatos kamaszok között igazi badass. Aki nem kívánatos, azaz kilóg a sorból valami miatt, vagy egyszerűen csak árva, a kormány emberei begyűjtik, majd a minden olyan dolgot, ami ér valamit lebontják róla, és újrahasznosítják. Ez egy kicsit sem normális, ezért is kemény az összes karakter, akik képesen túlélni ezt a rotációt.

Számotokra kik azok a karakterek, akikre azt mondjátok, hogy egy igazi keménykötésű, és semmitől nem ijed meg?
A képek a moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése