2018-02-28

Fénypont-mélypont – február



Sziasztok!
Érkezik a várva várt fénypont-mélypont. Nagyon vegyes olvasásaim voltak a hónapban, és 2 könyv versenyzett a fénypont címért, majd éjszaka meg is álmodtam, hogy melyik kapja. A mélypontot most nagyon könnyű volt kiválasztani, hiszen hatalmas csalódás lett a könyv. Nam is húzom tovább a szót, lássuk is őket!

Fénypont
Fülszöveg:
A kárhozott könyörtelen.
A kárhozott legyőzhetetlen.
A kárhozottnak egyetlen feladata van: hogy öljön azért a személyért, akiért létrehozták.
Nemezist arra teremtették, hogy egy galaktikus szenátor leányát, Sidoniát védelmezze. Egymás mellett nőttek fel, de semmilyen értelemben nem testvérei egymásnak. Nemezis boldogan adná az életét Sidoniáért, és ezt is várják tőle. Ölne is érte, annyi életet oltana ki a védelmében, amennyi csak szükséges.
Amikor az őrült császár értesül arról, hogy Sidonia atyja felkelést szított ellene, a szenátor leányát a Galaktikus Udvarba rendeli. Túszként kell szolgálnia az apja ellen. Nemezis csak egy módon óvhatja meg Sidoniát: ha Sidoniává válik.
Nemezis, a gyilkológép magát Sidoniának álcázva elutazik a császári udvarba, ahol korrupt politikusok és kétszínű szenátorok gyermekeinek körében kell eljátszania a szerepét. A viperafészek minden zuga újabb veszélyt rejt, de Nemezis nem vetheti be ellenük valódi képességeit: mindent kockára tenne azzal, ha leleplezné a titkát.
Amíg a birodalom egyre repedezik, és mind jobban fenyegeti a nyílt lázadás, Nemezis megtanulja, hogy több rejtezik benne, mint csupán gyilkos ereje. Igazabb emberségre lel önmagában, mint amilyet a valódi emberek többségénél tapasztal. A veszélyek, akciók és intrikák árnyékában talán épp ez az emberség lesz az, ami megmenti az életét – és a birodalmat.

Szerintem:
Egyszerűen zseniális ez a könyv! Ármány, cselszövés egy csepp romantikával. A cselekmény pörgős, alig vártam az estéket, hogy nekilássak, és újra együtt bogozzam ki Szidóniával a Chrysanthemumban zajló dolgokat. A vége pedig… akkorát robbant, mint egy csillag! Bővebben pedig majd egy közös értékelésben fejtjük ki Rétával együtt a dolgokat.

Mélypont
Fülszöveg:
New York szívében, egy toronyház elegáns irodájából nyíló titkos szobában veszélyes egyezség születik.
A lány szemtelenül fiatal, intelligens és rámenős. Nappal egyetemista, éjjel felszolgáló egy bárban.
A férfi sármos, makacs és célratörő, csak a mások feletti korlátlan hatalom hozza lázba.
A lánynak sürgősen pénzre van szüksége, a férfi tisztességtelen ajánlatot tesz neki.
A férfi látszólag mindent tud a lányról, a hatalmában tartja, rendelkezik a teste felett. Alayna Wither az a nő, akit talán még szeretni is tudna.
A lány azonban sötét titkot őriz; megszállottjává tud válni annak, akit megszeret. Hudson Pierce, a bár új tulajdonosa, multimilliomos szépfiú úgy hat rá, akár a legkeményebb drog.
És a testet-lelket felőrlő hajsza megkezdődik…

Szerintem:
Már régóta várólistás volt a könyv és egy Molyos kihívás miatt olvastam el. Hát nem nyűgözött le. Bírom én az erotikus könyveket, és nem szokott zavarni a sok szex jelenet, de ebben úgy érzem, hogy egy csöppet túl volt tolva. Ez pedig elvitte egy kicsit a történetet és nem azok a dolgok kerültek központba, ami lényegesebb lett volna: a kényszerbetegség, és a megszállottság, illetve ezeknek a legyőzése. Sajnálom, hogy ez nem jött be, viszont érdekel annyira, hogy majd valamikor folytatom a sorozatot.

A képek a Pinterest táblámról és moly.hu oldalról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése