2018-02-05

High fantasy Book Tag


Sziasztok!
Ezer meg egy éve kitöltöttem ezt a book taget, csak a dizájnváltás miatt muszáj voltam újraszerkeszteni.
Imádom a fantasyt, legyen az könyv, film vagy csupán a gyönyörű kép. Szeretek elveszni egy új világban, amit ez a műfaj nyújtani, és imádok kalandozni a különféle kitalált lények között. Arwen pedig hasonló módon rajong a fantasyért, és meg is alkotott egy book taget, amiben a fantasy elemei lelhetők fel. Réta pedig tudja, hogy imádom a book taget, és a fantasyt, ennek alkalmából pedig ki is hívott, hogy töltsem ki Arwen High Fantasy Book Tagjét. Réta válaszait ITT, Arwen ITT nézhetitek meg, ha pedig a Prológus csapat válaszaira is kíváncsiak vagytok ITT elolvashatjátok.


TÉRKÉP – minden magára valamit adó high fantasy rendelkezik egy térképpel.
Melyik a kedvenc térképed egy könyvben?
Kapásból egy nehéz kérdés, mivel az összes térkép el tud kápráztatni. A kedvencem viszont az, ami Az árnyékkirálynőben található… egyszerűen szemet kápráztató!

KIRÁLYI PALOTA – ami kiemelkedik a tájból.
Mondj egy olyan tavalyi olvasmányt, amely kiemelkedett a többi közül!
A rendszeres olvasók biztos maguktól tudják erre a kérdésre a választ. Aki pedig még most tévedt ide, annak tudok újat mondani. Ez a könyv Margaret Atwood: A szolgálólány meséje. Nem tudom elégszer hangsúlyozni, hogy iszonyatosan kegyetlen, és elgondolkodtató könyv, amit mindenkinek el kéne olvasni.

KIRÁLYNŐ – vannak a tesze-tosza királynék, és vannak a belevaló, uralkodásra szánt királynők.
Mondj egy utóbbit, azaz egy erős női karaktert!
Mostanában, nagy divat, hogy az YA könyvben a főhősnők erősek, ezért nehéz kiemelni csupán egyet. Ezért egy olyan illetőt fogom mondani, aki bevezetett a badass női karakterek világába. Ő pedig nem más, mint az utánozhatatlan és egyetlen Pippa Kenn! Egyszerűen első olvasásra megbabonázott a kitartásával és akaraterejével, amit tanúsított.

MÁGIA – amit vétek lenne kihagyni.
Mondj egy olyan elemet, ami nélkül számodra nem könyv a könyv!
Ez attól függ, hogy milyen könyvről van szó. Egy fantasy könyvből nem maradhat ki a tökéletes és egyedi világ, netán megspékelve jobbnál jobb lényekkel, na az a tuti. Ha pedig egy romantikus, NA könyvről van szó, akkor abból a normális emberi érzelmek nem hiányozhatnak. Azok a fajták, amikről elhiszem, hogy az lehetséges, és nem lesz kétségem affelől, hogy ez a valóságban nem történhet meg.


SÁRKÁNY – egy mágikus lény, ami feldobja a legtöbb könyvet.
Melyik az a könyv, amin már egy sárkány sem segített volna?
Jojo Moyes: Mielőtt megismertelek. Szerintem ezt a könyvet ezt a könyvet egy sárkány sem mentené meg. Bár elképzelem, ahogy a főszereplő pasit szégyen, de nem emlékszem a nevére elkapja egy sárkány, és elviszi egy varázslóhoz, ahol meggyógyítják, majd úgy dönt, hogy soha többet nem megy vissza ahhoz a flúgos nőhöz, és marad a varázslóval, hogy kitanulja a mágia használatát. Igen, így lehet, hogy érdekes lett volna, úgyhogy vissza is vonom az előző kijelentésem.

VARÁZSLÓ – egy bölcs, idős, misztikus mentor, aki segíti a hőseink útját.
Mondj egy olyan karaktert, akire ráillik ez a leírás!
Valami oknál fogva Woolf Langton, Winie apja jutott eszembe, mert annak ellenére, hogy néha mennyire zord, mindig szem előtt tarja lányát, és szépen egyengeti az útját, persze csak titokban.

Senkit nem hívnék most ki, a tag szabadon vihető, mint mindig!
A képek a Pinterest táblámról, és a moly.hu oldalról származnak.

2 megjegyzés:

  1. Óó, az a térkép nagyon szép *.* Még nem láttam ilyen részleteset.
    Úgy látom te sem olvadtál el a Mielőtt megismertelektől :D

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Reméltem, hogy képes vagyok jó képet készíteni róla, és átadni a szépségét :) ezek szerint kivételesen sikerült :D

      Törlés