2018-04-02

Viszlát Március… Helló Április! | 2018



Sziasztok!
Búcsúzik a március, érkezik az április, hurrá! Végre itt van a jó idő, áprilissal megérkezett az igazi tavasz, aminek csak örülni lehet.

Márciusi összegzés:
Személyes:
A március csak elvánszorgott, sokkal lassabban, mint gondoltam. Egyébként most nem igazán történt velük semmi említésre méltó, amiről beszámolhatnék. Ja de, mégis. Férjuram 2 hetet töltött a messzi Kínában, pontosabban Pekingben. Neki nagy élmény volt, nekünk itthon annyira nem. Ilyenkor mindig megérzem, hogy milyen lenne egyedülálló anyának lenni. Úgyhogy összeteszem a két kezem, hogy van egy társam, akivel közösen éljük meg a családi életet.

Blogos:
Remélem, hogy nem sokat vettetek abból észre, hogy egyedül vagyok itthon a fiúkkal bejegyzések rendszerességéből, mert próbáltam előre beidőzíteni az állandó rovatokat. Ami pedig nem állandó rovat volt, azokat éjszaka írtam, már amikor volt energiám rá. Egyébként sűrű volt ez a hónap, hiszen beindult a MyBookZ könyves meglepetésdoboz, és hoztam tőlük egy interjút és egy dobozbontást is. Volt 4,5 darab interjúm is, 1 Facebookos nyereményjáték köszi, Maxim Kiadó, 1 olvasasós kihívás, 1 borító leleplezés és végül pedig volt még 1 tavaszi book tag hét is. Ezeket lentebb elolvashatjátok. Illetve majdnem kihagytam, hogy márciusban lett kemény 2 darab értékelés is. Itt látszik meg jobban, hogy nem most annyi időm a blogra.
Márciusi értékelések:
Februári havi egyéb bejegyzések:
Beszerzések, ajándékok, recenziók:
Márciusban kemény 7 darab könyvvel zártam a hónapot. Régen volt már, hogy ennyire sok könyvet zsebeltem be egy hónap alatt, de ez most így sikerült. Ebből az adagból 2 darab recenzió, 2 darab a MyBooKz dobozos, 1 csere, 1 vásárlás, és 1 ajándék.

Áprilisi tervek:
Nagyjából beértem magam márciusban, mert 1 könyvön kívül, mind az ötöt elolvastam. Wow! Ilyen is ritkán van, már csak írnom kellene róluk. Áprilisra is hasonlóan tömérdek könyvet válogattam össze, bízom benne, hogy most is sikerül felülmúlnom önmagam.
Belinda Bauer: A 19-es holttest
Fülszöveg:
Zseniális.
Megszállott.
Magányos.
Patrick Fort szélsőségesen zárkózott, briliánsan okos és Asperger szindrómás. Gyerekkora óta megszállottan kutatja, hol a határ élő és holt között.
Amikor Patrick orvostanhallgató lesz, csak ő veszi észre, hogy a boncolási gyakorlatra megkapott holttesttel valami nem stimmel. Szerinte kizárt, hogy a halált betegség okozta volna. Sőt, mintha az elhunyt fontos titkot szeretne üzenni.
Miután Patrick módszeresen nyomozni kezd, a kérdések egyre sokasodnak. Vajon lesz ideje megfejteni a 19-es holttest rejtélyét, mielőtt őt is örökre elhallgattatják?
Az utóbbi évek egyik legokosabb, egyszerre bizarr és mélyen emberi pszichothrillere.
„A történetszövés magasiskolája.” The New York Times
„Belinda Bauer a thrillerek királynője.” Sunday Times
„Mesterfogás ínyenc krimirajongóknak” Evening Standard
„Bauer egyedi hangú krimiíró… utcahosszal jár a többiek előtt.” The Independen

Elöljáróban:
Mini-Könyvklub 9 szabadon választott könyvének ezt adtam meg. A Molyon több kihívás miatt választottam, és már szeptember óta várja sorsát szegény, pedig nagyon kíváncsi vagyok rá. Szóval most már nem húzom tovább, belevetem magam!

P. C. Harris: Újrajátszás
Fülszöveg:
A feltörekvő jégkorongos, Zack és a visszahúzódó Melanie, tökéletes álompárnak tűnnek. Ám a lány élete egy nap fenekestül felfordul, amikor hirtelen elveszít maga körül mindenkit, aki fontos volt számára. Beleértve Zacket is. A fiú egy profi szerződéssel a zsebében elutazik és ezzel darabokra töri a lány lelkét. Ekkor Melanie úgy dönt, hogy ő is maga mögött hagyja Kanadát, és egészen New Yorkig menekül.
A sors azonban úgy hozza, hogy évekkel később újra találkoznak, de az egymásra találás nem úgy sikerül, ahogy azt a lány megálmodta. Ehelyett egy titkokkal teli viszonyba bonyolódnak.
Vajon elég erős a kapcsolatuk, hogy túlélje a titkokat? Összeférhet a profi hokisok élete a szerelemmel? Te mire lennél képes, hogy megtartsd a szerelmedet?
P. C. Harris az Árnyoldal című sikerkönyv szerzőjének legújabb izgalmakban bővelkedő erotikus-romantikus kalandregénye garantált szórakozást nyújt a fordulatos történetek kedvelőinek.

Elöljáróban:
Sokan szeretik P. C. Harris írónőt, én még nem kerültem vele kapcsolatba, ezért is szeretnék megismerkedni ezzel a könyvével. Imádom a borítóját, és mostanában valahogy kicsit sok volt a fantasy, ezért a romantikusok felé kezdtem el kacsintgatni. Remélem, nem csalódom benne.

Emily Bold: Amikor a szerelemnek csokoládé íze van
Fülszöveg:
Édes történet szerelemről, újrakezdésről és a múlt titkairól.
Amy Bishop váratlanul megörökli nagyapja csokoládéüzemét. Nemsokára kiderül, a bonbonokkal együtt egy jó adag probléma is a nyakába zúdul. A kis üzem a csőd szélén áll. A Sugar Tale Corporation nagyvállalat szeretné átvenni és modernizálni. Ezért elküldik a jóképű Ryan Scandrik gazdasági szakembert, hogy átszervezéseket hajtson végre.
Amy elszántan küzd Ryan tervei ellen. Ám a nagy viták hevében rá kell döbbennie, hogy egyre jobban bejön neki ez a lehetetlen alak. Hogyan lehet valaki ennyire szexis, vonzó, mégis hidegfejű? Vagy valójában Ryan mégsem olyan szívtelen, mint amilyennek látszik?
Amy tanácsért fordul Kendrához, a nagyapja egyik barátjához. De nem sejti: az idős hölgy hajdan feláldozta a szerelmet ugyanezért a csokoládéüzemért.
Vigyázat, éhesen ne kezdj bele!

Elöljáróban:
Legszívesebben leenném a borítóról azokat a csokikat. Sok reményt fűzök hozzá, mert a borító megvett magának. Már csak abban bízom, hogy a tartalom is lesz annyira édes, mint a külső.

Tomcsik Nóra: Az elveszett ifjúság
Fülszöveg:
A történet folytatódik…
Sok nehézség és hosszú útkeresés után Henry, George, Anna, Sarah és Charlotte élik a gondtalan ifjúság éveit. Küzdenek álmaikért, vívódnak, lázadnak, szerelmesek, kiábrándulnak vagy épp lelkesednek.
Pont, mint bármelyik fiatal, épp csak rossz korban születtek…
Amikor kirobban az I. világháború, minden átértékelődik: szerelmek, barátságok, viszályok és a régi ábrándok is. Az egyetlen, igazi cél a túlélés és, hogy az egyre nagyobb embertelenségben ne veszítsék el végleg önmagukat.

Elöljáróban:
Az Egymás szemében könyvklubba lett bedobva Tomcsik Nóri, mint kortárs író, én pedig le is csaptam rá, hiszen már olvastam tőle. Pontosabban eddig ezt az egy megjelent könyvét nem olvastam még, így nagy izgalommal vágok bele, hogy merre megy tovább Henry, George és a többiek útja.

Nektek mik a terveitek a hónapra?
A képek a moly.hu oldalamról származnak.

0 megjegyzés:

Megjegyzés küldése