2018. május 19., szombat

Robin O'Wrightly: Az amulett rejtélye (Tripiconi sztori 1.)


Fülszöveg: 
Van egy hely, amelyet soha nem fogunk megtalálni a térképen, hiába keressük: ez Tripicon, egy szigetállam az Észak-Atlanti-óceán kellős közepén. A valaha szebb napokat látott, ám most már csak vegetáló birodalomban az uralkodó Ponti-hercegség teljesen modern, de mindentől elzárt életét éli.
Egy augusztusi szombat délelőttön az unatkozó koronaherceg, Matteo még nem is sejti, hogy aznap délután kezdődik csak el a Tripiconi sztori hihetetlen története: az első, Az amulett rejtélye című részben, egy hét leforgása alatt teljesen a feje tetejére áll a világ. Az oka egy titokzatos, „tengertörött” idegen fiú, akit félholt állapotban, egy különös nyakékkel együtt, a parton talál meg Arabella kishercegnő, Matteo unokatestvére.
Innentől kezdve nincs megállás: a pörgő lendületű, fiatalos humorral átszőtt, ismeretanyagban és párbeszédekben gazdag, érzelmes kalandfolyamban sok kérdés és kétely merül fel.
Vajon ki lehet ez a srác, és mit akarhat Tripiconban? Mi az a türkizkék fényű kristály, melyet a nyakában hord? És mi történik akkor, ha ellopják tőle? Vajon megtalálják-e a kérdésekre a választ, amikor szorít az idő?
Keresd a többi részt is, és olvasd el, hogy megtudj mindent!

2018. május 16., szerda

Top5Wednesday – Maia termékenység istennő tiszteletéreSziasztok!
Ismét itt van a Top5Wednesday, hurrá! Májusban szabad hónap van, ami annyit tesz, hogy nem kaptunk most témákat. Ezért feldobták az ötletet többen Molyon a Top5Szerda molyos zónájában, hogy csináljunk egy saját hónapot. Mivel tetszett az ötlet, ezért én is most ezeket a topikokat fogom kivesézni, amiket a csapat együtt talált ki.

2018. május 14., hétfő

Havi ajánló: Mások hatására olvastam el őketSziasztok!
A havi ajánló rovattal, ahogy a neve is mutatja, havonta fogok jelentkezni. Ez egy GoodReads-es csoport alapján működik, ahol Trina vagy Kayla mindig megadja a hónap témáját. Itt nincs limit, így előreláthatólag maximum 10 darabot fogok összeszedni a témához illő dolgokból. A legfontosabbat pedig el is felejtettem. Ezt is Réta blogján találtam.

2018. május 13., vasárnap

2018. május 9., szerda

Top5Wednesday – Kár volt a fákért könyvek


Sziasztok!
Egy hónapja már nem volt Top5 rovat, mert nem éreztem magaménak a témákat. Most viszont ismét nekiveselkedem, és próbálom újra rendszeresen hozni. Az május amúgy is kicsit másképp alakul, mert Samnak nem volt ideje kitenni GoodReads-re az új témákat, így szabad májust kaptunk. Innen jött Réta remek ötlete, hogy ez most egy home made hónap legyen.
Ez azt jelenti, hogy a résztvevő molyokkal közösen megszavaztuk, hogy mik legyenek a havi témák, ami alapján működik a hónap. Ez persze nem azt jelenti, hogy mindenki ezeket fogja hozni, hiszen rengeteg ott van a rengeteg korábbi téma, amit szintén fel lehet dolgozni. Ezért a színes májusért érdemes figyelni a molyos zónát.

2018. május 8., kedd

2018. május 6., vasárnap

2018. május 4., péntek

Elindult! Mini-Könyvklub 10
Sziasztok!
Május 1-jén elindult a Mini-Könyvklub 10 Vegazus irányítása alatt immáron 10. alkalommal. Hogy pontosan mi is ez, ITT olvashattok róla.
18 fővel indítjuk a Mini-Könyvklub újabb fordulóját, de jelentkezni még mindig lehet, egészen május 31-ig, mégpedig ITT. A szavazás azonban lezárult és a könyvek listája fix. Ezek lettek a könyvek, amiket megszavaztak a résztvevők, köztük én is.

2018. május 1., kedd

2018. április 30., hétfő

Fénypont-mélypont - április 2018


Sziasztok!
Érkezik a várva várt fénypont-mélypont. Áprilisban elég sok könyvet sikeresen kivégeztem, nem is tudom hogy csináltam. Ja, de mégis tudom. Sok volt a Molyon az olvasási maraton, ami kicsit inspirált. Már csak utol kell magam érni a rengeteg értékeléssel. Most viszont nem ez a lényeg, hanem április hónap kedvenc olvasmánya és legnagyobb csalódása. Vágjunk is bele!

2018. április 28., szombat

Magical Read-A-Thon: Kihívás a Rendes Bűbájos Fokozat (O.W.L.s) megszerzésére - összegzésSziasztok!
A hónap elején írtam a Magical Read-A-Thon: Kihívás a Rendes Bűbájos Fokozat (O.W.L.s) megszerzésére olvasási kihívásról, amit a Harry Potter világa ihletett meg. Holnap pedig véget ér, én már most lezárom, hiszen 1 nap alatt már nem fogok tudni teljesíteni egy újabb kihívást. Bővebben ITT olvashattok a szabályokról, az osztályozásról, és minden egyébről, amit tudni kell erről a kihívásról.
Ha pedig már így lezárom, illik egy kis összegzést is írni, hogy miként is végeztem, sikeresen átmentem a vizsgán, avagy csúnyán elbuktam, ahogy eddig szinte ez összes kihívást .

Interjú Varga-Czakó Adrienn-nel a Twister Media Blogger WorkshoprólSziasztok!
Egy hete ért véget a 25. Budapest Nemzetközi Könyvfesztivál. Rengeteg remek programmal készültek a szervezők, és a kiadók a molyoknak. Egyik esemény nekem is felkeltette az érdeklődésem, ez pedig a Twister Media által szervezett blogger workshop, amit Varga-Czakó Adrienn tartott meg. Szívesen beültem volna, és meghallgattam volna az előadást, de mivel nem voltam jelen, így elmaradt. Szóval felkerestem Adát, hogy adjon egy interjút, amiben nem csak maga az előadásról kérdeztem, hanem az előkészületekről, és tapasztalatairól is. Örömömre szolgált, mikor elfogadta a felkérésem, így elkészülhetett ez a bejegyzés. Köszönöm szépen Varga-Czakó Adrienn-nek, hogy vállalta az interjút.

2018. április 27., péntek

„Szeretem kitalálni a történetet, felépíteni a karaktereket, hangolni, színezni őket.” - interjú Lana Millan írónővelSziasztok!
Újabb interjúval készültem mára, ha már okos fejemmel rájöttem, hogy Lana Millan írónő magyar. Igen, voltam olyan béna, hogy majdnem bedőltem a jól hangzó névnek, de még jó, hogy csak majdnem.
Lana Millan bizony egy magyar írónő, akinek a nevét az olvasók az Átkozott Hannah Brown című könyvével ismerte meg 2015-ben. Nemrég pedig megjelent Raziel című regénye (értékelés ITT) az Athenaeum Kiadó gondozásában.
Az interjúban az írónőről, Razielről, és a jövőről is szó esik. Fogadjátok szeretettel!